Background Image

Ezen a honlapon csak gyulai apartmanok - gyulai szállások - találhatók!

Csak Önre várnak Gyulán az apartmanok

Itt biztosan rátalál az igazira!

        Gyula szállásai közül több apartman SZÉP kártya elfogadóhely      

Itt van az a gyulai apartman is, amit éppen keres, és csak Önre vár!

A gyulai apartmanokból több szórakozási, kirándulási lehetőség is kínálkozik. A szállások 10 km-es körzetében a vadászattól a gokartig minden megtalálható! Gyula gyalog is bejárható, de akár a kisvonattal is megtekinthetők a nevezetesebb helyek. A termálfürdő elöl indul, és oda is tér vissza a kirándulás végeztével.

Másik lehetőség, a Bringó-Hintó, mely a családok kedvence. A 4 személyes szerkezet félig bicikli, félig kocsi, félig hintó, pont olyan, mint egy Bringó-Hintó. “Négykerekű, kormányos biciklivel azért mégiscsak más egy városnézés, ott áll meg, és akkor, ahol csak akarom!

Sok nevezetes épület és múzeum található: Gyulai programban sincs hiány, klikk ide.

Kirándulás

Kálvária kápolna

Kálvária-kápona

Gyula határában, a kétegyházi úton a kígyósi útelágazást elhagyva jobbra kövesút vezet a kápolnához. A XVIII. század elején báró Harruckern Ferenc építtete mesterséges dombon. A kápolna patkó alaprajzú, egyszerű, barokk stílusú.

Pósteleki Kastély

Pósteleki Kastély

Gyula határában a romos kastélyépület mindössze 30 évet pompázott eredeti szépségében. A II. világháború után a környékbeliek egyszerűen széthordták kincseit. 1906-1909 között épült neobarokk stílusban gróf Széchenyi Antal és gróf Wenckheim Krisztina részére. Tervezője Sidok Viktor. 10,2 hektáros park veszi körül az épületet, mely kedvelt kirándulóhely.

Horgászat

Horgászok paradicsoma

Vigyázat!! Itt tényleg vannak halak!

Gyula határában több tavon, ideális körülmények között, hódolhat szenvedélyének minden horgász. Horgászbolt, étterem a helyszínen. A füdőtől mindössze 6 km-re. Minden adott egy családi programhoz!

További információ: Nagy István, 20/350-91-51

Gyulai Vár

Gyulai Vár

A Gyulai Vár Közép Európa egyetlen épen maradt téglavára. A város nagy gonddal vigyázz történelmi örökségére, így az elmúlt években jelentős forrásokat költött a felújításra. Meg is van az eredménye, igen sok látogató keresi fel kíváncsiságtól hajtva. Nem is okoz csalódást a látott és tapasztalt élmény! Mint régen, ma is Gyula város fontosabb rendezvényei ide csoportosulnak. Régen a biztonságot, a védelmet jelentette (hiszen végvár volt), ma a látványt és egy sajátos atmoszférát ad a tágas térben rendezett eseményekhez. A nagy rendezvényeken kívül családi események színhelye is lehet akár esküvőt is rendeznek benne, mint régen. Az esti séták egyik fontos állomása a várárok –ma csónakázótó- és a vár körüli séta. Látványos, és feledhetetlen élmény. (A várról bővebben itt!)

Gyulai Vár este

Várfürdő - termálfürdő - gyógyfürdő:

Várfürdő hullám medence

Az Európa hírű, színvonalas gyógyfürdő télen - nyáron, kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és korosabbaknak egyaránt felhőtlen kikapcsolódást biztosít! Jódtartalmú melegvize rehabilitációs, a kopásos ízületi és gerincbetegségek, idült nőgyógyászati gyulladások, érszűkületben szenvedő betegek kezelésére alkalmas. (Bővebben itt olvashatunk róla!)

Az évek alatt a gyógyászat mellett a Wellness is fejlődött, mely kiegészíti a családoknak - az egyébként is gazdag programot - ajánló kínálatot! A családban a legkisebbtől a legidősebbig mindenki rövid idő alatt megtalálja a “kedvenc” medencéjét, ahol valóban megtalálja a felhőtlen kikapcsolódás örömét. (A medencékről bővebben itt: idősebbek, anyuknak és apuknak, gyerekeknek!)

Az aktualitális árak a Várfürdő honlapján találhatók.